Sollia barnehage

Sollia barnehage

Kontakt Sollia barnehage

Finn ansatt og se kart

Organisering

Se vår hovedside Blakli barnehager for mer informasjon

Foreldreportalen

Vi bruker Vigilo til kommunikasjon med foresatte i barnehage, SFO og skole.

Logg inn i Foreldreportalen

Veiledninger for bruk av Vigilo

Vi er Sollia

Sola skinner
det er varmt
bare sko og jakke
vi løper
varm luft
i ansiktet

Sollia ligger tilbaketrukket i et boligområde med lite trafikk. Det er trygt og godt, grøntområder, lekeplasser og nærhet til Estenstadmarka. I november 2007 fikk vi Risvollan midlertidige barnehage som nærmeste nabo, noe som har åpnet for ett godt samspill på tvers av enheten.

Åpningstiden er 07.00-16.30.

Nærområdet brukes flittig av alle avdelingene. De yngste trenger ikke gå lengre enn til nærmeste lekeplass, biblioteket eller til Risvollan barnehage for at turen skal oppleves meningsfull. De eldste barna bruker ulike turplasser i nærområdet eller Estenstadmarka, tar bussen til byen for å ta del i de kulturelle aktivitetene som finnes der eller deltar på lesestund på biblioteket på Risvollan.

Vi har en stor utelekeplass, som på solskinnsdager er badet i sol fra morgen til ettermiddag og som gir muligheter for lek innimellom bærbuskene på plena. På vinteren er barna aktive med aking og snølek og i regnværsperiodene har vi mange spennende søledammer som skaper god lek og samvær. Inngangspartiet vårt bidrar til mange spennende felles opplevelser som sang og dans, måltid og ulike lekeaktiviteter.

Grillhytta vår brukes til frokost, lunsj og fruktmåltid av alle avdelingene. Her ordnes det "bålmat" og leses fortellinger, mens barna får varmet kalde fingre og tær.

På avdelingene finner man barna travelt opptatt med skapende aktiviteter, lek og fysiske aktiviteter. Det er tett samarbeid mellom de fire avdelingene og avhengig av lek og aktiviteter, bruker barna de rommene man har bruk for i hele huset.

Barnehagen har ett stort og fint verksted med muligheter for utforskning, kreativ forming og lek med mange ulike materialer.

Vi legger vekt på mangfold, både i lek og samvær med andre.

Tyttebærhaugen, telefon 94 15 99 61

På Tyttebærhaugen er alle 1 åringene sammen.

Felles opplevelser rundt et materiale bidrar til en fellesskapsfølelse. Barna er opptatt av materialet og hverandre. Barna hermer etter hverandre og på den måten blir oppmerksom på andre barn. Det er mye undring og glede. Vi pedagoger er undrende sammen med barna og barna viser glede når vi holder på.

Barn og såpeskum

Barna blir kjent med seg selv i gruppe, og med andre barn ved å gjøre noe sammen - fellesskap. Vi “Tyttebæran”.

Gjentakelser. Vi gjentar, det samme om igjen og om igjen. Ettåringen oppdager nytt hele tiden. Å jobbe med ulike materialer på mange måter er viktig for at barna skal erfare. Små barns læring og utvikling sees i tett sammen med det kroppslige og sanselige, derfor har barna behov for å bruke hele kroppen sin når vi holder på. Å være i prosess med ettåringen krever at vi er lydhøre til hva det er barnet gjør/ sier oss både verbalt og kroppslig.

Personalet på Tyttebærhaugen: Siw Anne, Gunn, Inger Lise og Ann

Blomstertunet, telefon 94 16 97 35

Her på Blomstertunet er 2 åringene.

Ett år møttes vi rundt Dragen, og dragens historie. Hvor bor den, gått på tur for å finne mat, undret oss over hva den spiser, hvem den bor sammen med....

Lekedrage

Uansett hva vi jobber med som tema; drage, vann eller maling, så er det det som skjer mellom barna i deres relasjoner som er det grunnleggende. Empati, fellesskapsfølelsen “vi”, demokrati, erfaringer, utprøving, mestringsfølelse.

Vi har fokus på identitetsarbeid, der vi legger til rette for at barna får bli kjent med seg selv i møte med ulike materialer/tema, og bli kjent med seg selv som en del av ei større gruppe.

Styrke barnas relasjoner med hverandre gjennom smågrupper og annen organisert aktivitet.

Sammen 2-åringene på Blomstertunet er Magnhild, June, Karianne, Emilie og Barbro

Blåbærlia, telefon 91 12 78 72

På Blåbærlia holder 3- åringene til.

I naturen finnes mye å undre seg over, "hvordan kommer åmen seg opp på bladet?" ,"hvorfor har bladet svarte prikker?" Naturen gir rom og mulighet til å medvirke - oppleve å bli lyttet til og respektert. Sammen og alene kan man utforske naturen på mange ulike måter. 

Personalet på Blåbærlia er Tonje og Line Anita

Kreklingtoppen telefon 91 31 61 30

 

Roggbifgjengen og Rødgruppa holder til på Kreklingtoppen. Roggbif er gjengen som går siste året i barnehagen, og Rødgruppa er 4 åringene. 

Denne høsten utforskes tegning, både sammen og alene. Det tegnes monstre og skorpioner og gjennom tegningen kommer nye spørsmål til verden. Det er spennende skummelt!

Sammen med Kreklingtoppenbarna er: Marius, Hallgeir, Christine og Synne.

Oppstart for de yngste

Vi har en foreldreaktiv tilvenning for de yngste barna. Det vil si at barn og foresatte blir invitert til besøk i barnehagen før oppstart. Når barnet begynner i barnehagen er foreldre sammen med barnet minimum fem dager.

Planleggingsdager 2023/24

Barnehagen har fem planleggingsdager hvert barnehageår. Barnehagen er stengt disse dagene. Dagene bruker personalet til kursing, planlegging og forberedelser.

  • Fredag 18. august 2023
  • Torsdag 12. oktober 2023
  • Fredag 13. oktober 2023
  • Fredag 26. januar 2024
  • Fredag 21. juni 2024

Last ned skole- og barnehagekalender i PDF-format

Priser

Priser og egenbetaling

For kommunale barnehager

Kontaktinfo

Postadresse: Trondheim kommune, Sollia barnehage, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim

TK-kode: 032105

Adresse: Nordre Risvolltun 34, 7036 TRONDHEIM

Leder

Bente Brissach
Styrer

Direktetelefon:

Annen:

E-post:

Finn ansatt

search

Heidi Hepsø

Barnehagelærer I

Direktetelefon:

E-post:

Kassandra Nordahl

Barnehagelærer

Telefon:

E-post:

Sist oppdatert: 21.08.2023

032105

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward