
Stabbursmoen skole
Meldeboka
Vi bruker meldeboka til all kommunikasjon med foresatte.
Nyheter
Informasjon til høstens skolestartere finner dere her.
17. Mai
Førskoledag for nye 1. trinn 12. mai er utsatt på grunn av koronasituasjonen.
Klage på standpunktkarakter
Trinn
Ukeplaner og informasjon
SFO
Om SFO på Stabbursmoen
Stabbursmoen SFO har cirka 125 barn. Vi er en del av en 1-10 skole som ligger sentralt på Heimdal. Vårt personale har bred erfaring og kompetanse innen forming, musikk, dans, drama og friluftsliv, noe som gjenspeiler seg i hverdagen vår. Vi setter årlig opp teater-/musikalforestilling for foreldrene, har utedager, og tilrettelagte formingsaktiviteter.
Men det viktigste i barnas hverdag er sosialt samspill med andre barn. Det er viktig for alle barn å oppleve gleden ved det å ha en venn. Derfor er det også viktig at vi legger til rette for frileken.
Nyere forskning viser at barn som går i SFO har større mulighet til å lykkes både sosialt og med skolefag, nettopp gjennom det arbeidet som gjøres daglig i landets skolefritidsordninger.
Ellers tilbyr vi 3.- 4. trinn egen klubb to dager i uka. Vi tar også høyde for at barna i 4. trinn begynner å bli store, og de har derfor større innflytelse på sin SFO-hverdag.
Åpningstiden vår er 07.00-08.15 og 13.00-16.30. På skolefrie dager har vi åpent 07.00-16.30.
Avdelingsleder SFO: Berthe Kristin Moslet, telefon 72 54 98 70.
Telefon SFO:
Basen: 72 54 98 71
Mobil: 91 11 25 21
Info til foreldre
Høsten 2019
Da er vi godt i gang med skoleåret! 1. trinn øver seg på å være skolebarn, og de begynner å få god oversikt over dagen og rutinene. Et stort 1. trinn har vi i år, med artige og eventyrlystne barn. Å starte på skolen/SFO er en stor overgang i livet, både for barn og foreldre, og det er helt naturlig at barna bruker tid på å venne seg til den nye hverdagen. Det var også stor stas å se igjen “gamle kjente” etter ferien, og 2. trinn nyter å ikke være minst lenger. 3. trinn har flyttet opp en etasje, og øver på nye rutiner og overganger, mens 4. trinn er mer garva, og nyter godene som følger med det å være eldst!
Personalet
Ny av året er Tonje Kraft, som er barnevernspedagog, i 100% stilling. Tonje var student hos oss for noen år siden, og vi er veldig glade for å ha henne tilbake. Anders og Hilda har endelig fått faste stillinger på SFO, hurra for det! I tillegg har vi fått to nye lærlinger. Adrian Diaz Sveås, som har vært elev ved Stabbursmoen tidligere, og Mona Stensvold, som har jobbet i mange år før hun bestemte seg for å bli lærling og fullføre fagbrevet. To reflekterte og dyktige lærlinger, som er under opplæring i barne- og ungdomsarbeiderfaget. Ellers er vi samme, gamle gjengen.
Aktivitetsplan
Høstens aktivitetsplan kan se litt overveldende ut ved første øyekast! Mange av aktivitetene gir rom for både frilek, kreativitet og å være sammen. De er frivillige fra uke til uke, og vi ønsker at barna skal få både frihet og mulighet til å bestemme over SFO-tida si mest mulig selv. På mandagene blir det utedag for 1.-3. trinn. Vi starter opp en utforskerklubb, man trenger ikke å melde seg på, men kan bli med de dagene man har lyst. Her blir det rom for å utforske naturen og årstidene. Kor og dans starter ikke opp før uke 39, pga ferieavvikling. Etter hvert blir det påmelding til kor og dans, men fram til da så er det fritt fram å prøve seg! Det må være barnas valg å bli med på forestillingen, ikke foreldrenes!
Forestilling
Planleggingen av årets forestilling er godt i gang. Den kommer til å handle om SFO, og kanskje blir det noen parodier av personalet. Musikken vil være en miks fra ulike musikaler, og andre innfall som kommer utover høsten. En kreativ gjeng på 4. trinn har hatt manusmøter sammen med Berthe, og det er utrolig artig å få jobbe sammen med barna på denne måten.
4. trinn
Å starte i 4. trinn og gå på SFO fører en del goder med seg. I tillegg til å få være med å lage forestillingen og å spise toast så har de fått tilgang til egne aktiviteter. Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag disponerer de storstua fra 14.00-15.30. I tillegg får de en dag i uka være på 4. trinnsrommet, hvor de har Nintendo, tegnesaker, spill, Lego osv. Vi har snakket med dem om hvilke regler som gjelder, og at brudd på reglene fører til konsekvenser. På torsdag er det 3. og 4. trinnsklubb. På fredagene blir det en egen 4. trinnsklubb. Tanken er å kunne finne på egne aktiviteter bare for de eldste. Vi prøver å få igang et samarbeid med andre SFOer, hvor vi kan besøke hverandre. Vi prøver oss litt fram, og gir beskjed dagen i forveien hvis vi drar bort fra skolen.
Garderobe 3. trinn
Det som er nytt for 3. trinn er at de må forholde seg til to garderobeplasser, en oppe i trinngarderoben, og en på SFO. Det betyr at de må huske å ha med ned til SFO det som skal brukes av klær her. Ved overgang skole SFO blir barna fulgt ned trappa av en voksen, og på vinteren kan det bli mye å bære på. Ha gjerne skifteklær liggende i begge garderobene hvis mulig. Vi hjelper til i oppstarten ved behov, men etter hvert blir dette en rutine for barna.
Ellers
- Minner om at også SFO er mobilfritt! Dette gjelder også klokker det kan ringes med. Alle beskjeder gjøres med barnet på forhånd, eller så ringer dere til SFO og snakker med personalet. Telefonnummeret til SFO står nederst!
- Elevene kan ikke ha med egne leker på SFO når det ikke er skoleferie. Det gjelder også Pokemon-kort og kosedyr. De kan ha med ball og akebrett.
- Planleggingsdager dette skoleåret: 15. og 16. august, 24. januar, 22. mai og 19. juni.
Meldeboka
- Legg inn dagens beskjed før 13.00, så ser vi den når SFO starter. Vi rekker ikke beskjeder som blir lagt inn kort tid før de gjelder.
- Alle som har halvplass på SFO (inntil 12 timer per uke) må legge inn hentetidspunkt eller “gå hjem”-tidspunkt på repeterende hentemelding i Meldeboka. Hvis dette er vanskelig så hjelper vi gjerne til.
- Gå hjem-/hentebeskjeder legges inn på “ny hentemelding” ved å trykke på pluss-tegnet nederst i høyre hjørne på appen. Husk å legge inn klokkeslettet for når beskjeden gjelder i feltet for tidspunkt!
- Repeterende hentemelding lages i app’en ved å gå inn på “henteregel”, deretter trykke pluss-tegnet på linjen med “aktive hentemeldinger”. Da får man opp velge “repeterende hentemelding” og kan legge inn en melding som gjelder hver uke. Vil oppfordre dere som har barn som går hjem selv om å legge inn mest mulig faste beskjeder, for vi har mange barn som bruker mye tid og energi på ettermiddagen til å lure på når de skal hjem. Barn liker forutsigbarhet!
- Utkryssingstidspunktet stemmer ikke alltid med det faktiske tidspunktet for når barnet gikk. Det kan være flere årsaker til det. Det er mange distraksjoner for den som står med meldeboka, og da hender det at man må krysse ut barna etter at en stor gruppe har gått. Noen barn glemmer å stikke hodet innom basen og si ifra at de går. Og noen ganger er det nettsiden som må oppdateres. Men vi har flere sjekkpunkter i løpet av ettermiddagen, og blir du usikker så ta gjerne en telefon og sjekk.
Vi ønsker alle en fin høst!
Ta kontakt hvis det er noe! Enten på meldeboka eller berthekristin.moslet@ou.trondheim.kommune.no.
Telefon SFO, 91 11 25 21.
De beste hilsener fra SFO-gjengen!
Aktivitetsplaner
Rådgiver
Her finner dere dokumenter fra rådgiver
- Nærskoleforklaringer.
- Oversikt over rådgivning - UV 2020/21
- Oversikt over utdanningsprogram og yrker
- Presentasjon fra foreldremøtet høst 2020
- Utdanningsprogrammene for skoleåret 2021/22
Planer, prosedyrer og reglement
Dokumenter
- Ordensregler ved Stabbursmoen skole
- Miljøplan
- Lokal læreplan
- Krav om sletting av fravær på vitnemål
- Føring av fravær på vitnemål
- Forebygging og avdekking av mobbing
- Plan for elevenes psykososiale miljø
- Respekttiltak ved Stabbursmoen skole
Skolehelsetjenesten
Informasjon fra helsesykepleier
Informasjon fra helsesykepleier (skolehelsetjenesten)
Hei og velkommen til nytt skoleår! Her kommer litt informasjon om tilbudet fra skolehelsetjenesten Skolehelsetjenesten er tverrfaglig og består av helsesykepleier, fysioterapeut, ergoterapeut og skolelege. Skolehelsetjenesten samarbeider med skolen om å fremme helse og et godt læringsmiljø for elevene.
Skolehelsetjenesten tilbyr individ samtaler, gruppesamtaler (eks. skilsmissegrupper, pubertetsgrupper) og klasseromsundervisning om ulike tema. Vi bistår gjerne ved henvisning videre i systemet dersom det skulle være et behov. Ta gjerne kontakt ved spørsmål eller ved behov for veiledning når det gjelder barnets helse og trivsel. Vi som jobber i skolehelsetjenesten har taushetsplikt og gir kun opplysninger om barnet til skolen og andre instanser etter å ha fått samtykke. Informasjon om det faste programmet i skolehelsetjenesten:
1. trinn: Tilbud om helseundersøkelse/helsesamtale med helsesykepleier og skolelege i løpet av første skoleår. Foresatte vil motta innkallingsbrev på digipost. Ved behov for kontakt med helsesykepleier eller helsesamtale tidlig i skoleåret, kontakt helsesykepleier.
2. trinn: Vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Vaksinen heter Tetravac og er en påfyllingsdose etter samme vaksine gitt i småbarnsalder.
3. trinn: Skolehelsetjenesten og lærere arrangerer Helsedag. Dagen består av aktivitet i gymsal med fysioterapeut, matlaging på skolekjøkken med lærer, helsesamtale i gruppe hos helsesykepleier og øvelser med ergoterapeut i klasserom. Det blir også gjennomført høyde/vekt-måling for elevene denne dagen, i tråd med retningslinjer fra helsedirektoratet.
5. trinn: Samtale om egne grenser, kropp og pubertet i grupper hos helsesykepleier.
6. trinn: Vaksine mot meslinger, røde hunder og kusma, MMR-vaksine. Vaksinen er en påfyllingsdose etter samme vaksine gitt i småbarnsalder.
7. trinn: Vaksine mot HPV virus. Det gis èn vaksinedose på høsten og èn på våren.
8. trinn: I samarbeid med skolen tilbyr skolehelsetjenesten klasseromsundervisning med tema “God Helse”. I tillegg vil alle elever få tilbud om en individuell helsesamtale, samt høyde/vekt-måling
9. trinn: I samarbeid med skolen tilbyr helsesykepleier klasseromsundervisning/grupper med tema “God Seksuell Helse”.
10. trinn: I samarbeid med skolen tilbyr skolehelsetjenesten klasseromsundervisning med tema “God Søvnhelse” og “Stressmestring”. I tillegg får elevene tilbud om vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Vaksinen heter Boostrix polio og er en påfyllingsdose.
I tillegg til det faste programmet samarbeider skolehelsetjenesten med skolen om tiltak som fremmer god helse. Programmet kan derfor variere fra år til år, ut i fra behovet på hvert enkelt trinn. Det kan da utføres ulike grupper/ klasseromsundervisning med tema som f eks. vennskap, pubertet, psykologisk førstehjelp, kropp og grenser eller kosthold osv.
Jeg ønsker dere alle en fin høst og et fint skoleår!
Vennlig hilsen Skolehelsetjenesten v/ helsesykepleier Gjertrud Voldrønning
Tlf: 90 26 07 64
gjertrud.voldronning@trondheim.kommune.no
P.S. Ta kontakt via mobil eller mail, og ikke via Meldeboka!!
FAU
FAU
Foreldrenes arbeidsutvalg - FAU
Skoleåret 2019/2020
Trinn |
Periode |
Kontakter |
1
|
2019-21 2019-20 |
Anja Forseth Live Neeraas |
2 |
2019-20 | Magnus Hovdal Øyan |
3 |
2019-21 2018-20 |
Gunn Marie Skogen Trond Rosten |
4 |
2019-21 2018-20 |
Toril Flønes Hanne Melkstadvik |
5 |
|
Per Arne Hamnaberg |
6 |
2019-20 2019-20 |
Steinar Hovlandsvåg Tove K. Sveås |
7 |
2019-20 2019-21 |
Renate Flenstad Lindstad Håkon Soldal |
8 |
2019-20
|
Tone Dypaune Siri Wibeche Larsen |
9 |
2019-21 2019-20 |
Jarl-Idar Mikkelsen Eva Vikan Sæter |
10 |
|
Sveinung Enstad (Leder) |
Alle foreldre/foresatte med barn i grunnskolen er medlemmer av foreldrerådet. Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) er foreldrenes tillitsvalgte og styret for foreldrerådet.
FAU har 10 medlemmer med funksjonstid på 2 år. Alle medlemmer har en vara. Det er representasjon fra alle skolens trinn.
FAUs hovedoppgaver
- Styrke kontakten mellom hjem og skole.
- Skape kontakt mellom skolen og lokalsamfunnet.
- Legge forholdene til rette for at elevene trives og utvikler seg positivt.
Hva gjør FAU
- Fritidsaktiviteter
- Juletrefester
- Foreldremøter
- Engasjement i saker som angår skolen
- Økonomisk støtte til tiltak for skolen
Foreldrerådets Arbeidsutvalg ved Stabbursmoen Skole har noen midler som er anskaffet gjennom diverse arrangementer i skoleregi. (17. mai og juletrefestene er noen eksempler på dette.)
FAU har ingen faste utgiftsposter, og for at pengene fra FAUs kasse skal komme alle elevene ved skolen til gode, er det anledning til å søke om pengestøtte til ulike arrangementer og turer.
Følgende kriterier legges til grunn for vurdering av søknad
- Pengene skal komme barna, skolen og fellesskapet til gode. (Eks: vennebenk, TL-aktiviteter, klassefotball etc.)
- Klassearrangement skal fortrinnsvis dekkes av klassekassen.
- FAU kan vurdere å støtte ekstraordinære tiltak for å bedre det psykososiale læringsmiljøet på trinn. Ved støtte til ekstraordinære tiltak bør det foreligge en sluttrapport etter f.eks. arrangement.
Søknadsfrister: 1. desember for høstsemester, og 1. mars for vårsemester
Søknadsskjema for pengestøtte fra FAU
Hva gjør trinnkontaktene
- Bistå trinnet med miljøskapende tiltak.
- Få de andre foreldre/foresatte i trinnet med på arbeidet.
Hvordan komme i gang
- Velg kontaktperson.
- Lag årsplan i samarbeid med tillits-elever og kontaktlærer.
- Bruk trinnkontaktpermen aktivt.
Elevråd
Elevrådet ved Stabbursmoen skole
Leder: Jesper Sundnes BråNestleder: Jonas Eide
Sekretær: Eirin Engtrø
Styremedlemmer: Tuana Kara, Sondre Dahl Wolden og Marcus Lionell Sletvold
Brukerråd: Matilde Høyem Grove og Øystein Nicolai Soldal
Ungdommens bystyre: Jesper Sundnes Brå
Trinn | Tillitsvalgte |
5. trinn | Iris Delic-Berge og Radin Sedarati |
6. trinn | Sondre Dahl Wolden og Elise Rønning Munkvold |
7. trinn | Sude Aktas og Marcus Lionel Sletvold |
8. trinn | Leon Aronsen og Tindra Gudmundsdottir Stensrud |
9. trinn | Johnmehr Moghimi og Tuana Kara |
10. trinn | Eirin Engtrø og Jonas Eide |
Valg av tillitselev
- Ved skolestart hvert år skal hver klasse velge tillitselev og varatillitselev.
- Klassens tillitselever er en del av skolens elevråd og representerer sin klasse.
- Klassens tillitselev tar med seg saker fra klassen til elevrådet.
- Valget av tillitselev bør foregå skriftlig om det er flere kandidater.
- Ingen skal bli valgt mot sin vilje (det er vanlig at kandidatene får en mulighet til å presentere seg selv og fortelle hvorfor de ønsker å være tillitselev).
Tillitselevens oppgaver
- Representere klassen (kontaktlærer fungerer som veileder).
- Møte på elevrådsmøter.
Valg av elevrådsstyre
- Når tillitselevene i klassene er valgt velges skolens elevrådsstyre.
- Elevrådet velger leder, nestleder, sekretær og representanter (2) til Brukerråd med vara.
Første elevrådsmøte
- Det sendes ut en innkalling med saksliste i forkant av møtet.
- Kontaktlærer for elevråd orienterer om elevrådsarbeidet
- Det velges Elevrådsstyre
Brukerråd
Informasjon om brukerråd
1-4 | Kristian Kjørstad |
5-7 | Bård Krogstad |
8-10 | Mona Sundnes |
Elev | Matilde Høyem Grove |
Elev | Øystein Nicolai Soldal |
Ansatt | Inga-Lill Westrum |
Ansatt | Randi Krokstad |
Verneombud | Lise Øyan |
Administrasjon | Tore Valland |
Referat fra brukerråd finner dere her.
Utvalgte sider
Relevante sider for elever og foresatte
Foreldreutvalget for grunnopplæringen
Ferie og fridager
Her finner du oversikt over skolens ferie og fridager (skolerute).
I SFO varierer det når det er planleggingsdager og sommerstengte uker. Ta direkte kontakt med skolens SFO hvis du ikke finner informasjon på disse nettsidene om når det er stengt.
Felles for alle skoler
Kontaktinfo
Postadresse: Trondheim kommune, Stabbursmoen skole, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim
Avdelingsledere
Karoline Sødahl
Avdelingsleder 1-4
Direktetelefon: 72 54 98 54
Annen telefon: 93002473
E-post: ellen-karoline.sodahl@ou.trondheim.kommune.no
Berit Ravlo Steiring
Avdelingsleder 5-10
Direktetelefon: 72 54 98 55
Annen telefon: 990 12 566
E-post: berit-ravlo.steiring@ou.trondheim.kommune.no
Berthe Kristin Moslet
Avdelingsleder SFO
Direktetelefon: 72 54 98 71
Annen telefon: 938 85 911
E-post: berthekristin.moslet@ou.trondheim.kommune.no
Rådgiver
Marit Bostad
Direktetelefon: 72 54 98 58
Annen telefon: 930 49 126
E-post: marit-norunn.bostad@ou.trondheim.kommune.no
Resepsjon
Sist oppdatert: 14.01.2021
061110