Hjem Kultur og fritidTilrettelagte fritidsaktiviteter og støttekontakt for voksne

Tilrettelagte fritidsaktiviteter og støttekontakt for voksne

Viktig informasjon i forbindelse med koronapandemien

Les veilederen for kultur i Trondheim under Covid-19.

Kulturenheten følger rådene fra Trondheim kommune og Folkehelseinstituttet om generelle tiltak for å begrense spredning av smitte. Det innebærer god håndhygiene og å holde avstand til hverandre. Unngå klemming, håndhilsing og annen kroppskontakt.

Alle støttekontakter og fritidsassistenter skal gjennomføre opplæring i smittevern.

Tilrettelagte aktiviteter for voksne

Kulturenheten tilrettelegger kultur- og fritidsaktiviteter for deg som er over 18 år. Vi har bred oversikt over kultur- og fritidsaktiviteter som passer for voksne med bistandsbehov.

Ønsker du informasjon om tilrettelagte gruppeaktiviteter? Er du nysgjerrig på hvilke muligheter som finnes? Eller har du konkrete ønsker for fritiden?

Da kan du kontakte Kulturenheten på telefon 72 54 57 00, eller du kan sende inn et skjema for registrering av interesser for fritiden.

Hent skjema for registrering av interesser på fritiden (pdf)

Når Kulturenheten har fått skjemaet vil vi ta kontakt og invitere deg til en informasjonssamtale.

Oversikt over aktiviteter

Aktivitetstilbud - psykisk helse

Kulturenheten har opprettet en nettside med oversikt over aktiviteter som passer for personer med psykiske utfordringer. Nettsiden erstatter det trykte aktivitetsheftet vi har hatt tidligere, og oppdateres med nye aktiviteter gjennom hele høsten.

Gå til nettsiden Aktivitetstilbud - psykisk helse

Tilrettelagt fritid på Facebook

Du kan også følge Tilrettelagt fritid Trondheim på Facebook. Her deler vi informasjon om ulike aktiviteter og arrangement.

Aktivitetshefte for våren 2020

Mange av aktivitetene som står i Aktivitetsheftet for våren 2020 finnes fortsatt, men på grunn av korona har noen aktiviteter pause. Det er heller ikke rom for nye deltakere i mange av aktivitetene nå.

Oversikt over aktiviteter du kan delta på i vår finner du på nettsidene det henvises til over.

Aktivitetsheftet for våren 2020

Søke om støttekontakt for voksne

Støttekontakt er et tilbud for deg som må ha individuell hjelp for å delta i aktiviteter på fritiden. Det kan være bistand til og fra, eller under aktiviteten.

En støttekontakt hjelper deg med å komme deg ut av hjemmet og være med på ulike kultur- og fritidsaktiviteter, møte andre og prøve nye aktiviteter.

Søknad om å få støttekontakt sendes til Kulturenheten på eget søknadsskjema.

Hent skjema for å søke om støttekontakt for voksne

Når du har sendt inn skjemaet vil du få en innkalling til et møte med Kulturenheten v/Tilrettelagt fritid. I møtet snakker vi om ønsker for fritiden og behov for tilrettelegging.

Kulturenheten sender i etterkant av møtet en anbefaling til helse- og velferdskontoret. Når helse- og velferdskontoret har gjort et vedtak vil du få tilbud om tilrettelagte aktiviteter eller støttekontakt.

Målet med støttekontaktordningen

Støttekontaktordningen skal bidra til å bryte isolasjon og hjelpe den enkelte til å komme seg ut av hjemmet og delta i kultur- og fritidsaktiviteter.

En støttekontakt kan ikke bruke egen bil i oppdraget, eller hjelpe til med praktiske gjøremål som for eksempel handling, rydding, vasking, matlaging, frisør- og legebesøk. Ta kontakt med helse- og velferdskontoret dersom du har behov som ikke kommer under støttekontaktordningen.

Informasjon om støttekontakt og tilrettelagte fritidstilbud på andre språk

Arabisk

e-post: elin.brattgjerd@trondheim.kommune.no

Berit Østraat Myhre