Brundalen helse- og velferdssenter

Velkommen til Brundalen helse- og velferdssenter
Brundalen er et stort helse- og velferdssenter med 80 beboere fordelt på fire etasjer, som igjen er delt opp i ti mindre enheter med tilhørende kjøkken, spiseplass og stue med utgang til en trivelig overbygd terrasse.
Vi ligger idyllisk plassert i enden av en vei, omgitt av en frodig hage med turstier, lysthus, blomster, busker og frukttrær.
Brundalen er et godt etablert og veldrevet helse- og velferdssenter med mange dyktige og dedikerte ansatte som har vært her over tid, og i den grad det lar seg gjøre, forsøker vi å sette sammen de ulike fløyene med beboere som vi håper kan finne glede i hverandre.
Brundalen helse- og velferdssenter har tilbud om frisør på faste dager og fotpleie etter avtale.
Vi er en godkjent lærebedrift.
Livsgledehjem
Vi er et livsgledehjem, dette innebærer at den enkelte beboers kulturelle, åndelige og sosiale behov er satt i system på lik linje med medisinering, ernæring og andre fysiske behov. Ukentlig arrangerer vi ulike sosiale aktiviteter som konserter og utflukter mm. Det er en stor fellesstue i hver etasje som benyttes til felles aktiviteter og de ukentlige arrangementer. Vi har to aktivitører på huset.
Praktisk informasjon
Bussen stopper rett utenfor og vi kan tilby gratis parkeringsplass til de som har behov for det.
Benytt hovedinngangen ved ekspedisjonen. Døren er åpen fra 08.00-15.30 mandag til fredag. Ellers bruk porttelefonen til høyre for hovedinngang, så åpner personalet til dere.
Har du lyst eller vet om noen som ønsker å bidra som frivillig her på Brundalen, så tar vi med glede imot flere. Ta kontakt på e-post.
Følg oss på Facebook, Brundalen helse- og velferdssenter.
Brukerråd
Brukerrådet er en arena for dialog, et sted for fruktbart samarbeid mellom ansatte og pårørende. Her kan det utveksles synspunkter, erfaringer, verdier og fagkunnskap for at tjenestekvaliteten skal bli basert på et bredest mulig grunnlag. Veien til kommunens øverste ledelse skal være kort.
Brukerrådet på Brundalen HVS har møter 4-6 ganger per år, og arrangerer blant annet et pårørendemøte en gang i året. Medlemmene i brukerrådet for 2018 er:
- Brit Anna Lie, leder, telefon 45 80 76 51
- Michael Lyngøy, telefon 95 14 97 47
- Arnfinn Lien telefon 92 09 41 78
- Geir Nygård, ansatt
- Irene Rasmussen, ansatt
- Astrid Lidbom, telefon 95 26 37 36, enhetsleder
Søk om plass
Ta kontakt med helse- og velferdskontoret i din bydel for å søke om tjenester i kommunen. Er du usikker på hvilken bydel du tilhører, kan du se i kartet over bydelene.
Helse- og velferdskontoret tar i mot henvendelser og søknader, vurderer hvilket behov for tjenester du har og fatter vedtak om tjenester. Du kan også ta kontakt for å få råd og veiledning om helse- og omsorgstjenester, frivillige tilbud og støtte til pårørende.
Priser helse- og velferdssenter
Priser for å bo på helse- og velferdssenter
Hvilke tilbud får du på helse- og velferdssenteret?
Felles for alle helse- og velferdssenter i Trondheim kommune.
Behandlingstilbud
For deg som er avhengig av regelmessig tilsyn eller døgnkontinuerlig hjelp, kan det være aktuelt å bo ved et av våre helse- og velferdssenter. Her er det flere alternativ: Sykehjem, omsorgsbolig eller bokollektiv. Enkelte helse- og velferdssenter gir særskilte tilbud til blant annet eldre innvandrere, yngre demente, personer med psykiske lidelser, psykisk utviklingshemmede og døvblinde.
Hvis du har behov for korttidsopphold, kan helsehus være noe for deg. Snakk med helse- og velferdskontoret for å få tjenester tilpasset deg.
Dine rettigheter
Du kan innrede med egne møbler og private gjenstander samt installere din egen telefon dersom du skal bo ved ett av våre helse- og velferdssenter over lengre tid.
Du kan forme din tilværelse som du ønsker så lenge det ikke det ikke går utover den behandlingen du får. Du må også ta hensyn til de andre som bor og oppholder seg i sykehjemmet.
Taushetsplikt
Alle ansatte ved sykehjemmet har taushetsplikt. Det vil si at de ikke kan gi informasjon om deg og din sykdom til utenforstående, dersom du ikke har gitt samtykke.
Du har som hovedregel rett til å få vite hva legen skriver om deg i sykejournalen.
Klage
Dersom du mener det er kritikkverdige forhold ved sykehjemmet, kan du klage til fylkeslegen. Klagen skal først sendes til sykehjemmet og dersom du ikke får medhold, oversendes klagen til fylkeslegen.
Du har anledning til å be andre utenfor sykehjemmet om hjelp til å formulere klagen. Da må du i så fall gi et skriftlig samtykke som vedlegges klagen. Du kan også få hjelp og råd om dine rettigheter av ombud for helse, omsorg og oppvekst.
Brukerråd
Alle enheter i Trondheim kommune har brukerråd. Les mer om generelle retningslinjer for brukerråd.
Aktvitører
Aktivitørene gir tilbud om aktivitet til brukere i kommunens helse- og velferdssenter og brukere i omsorgsboliger med utvidet hjelpebehov.
Aktiviteter:
- Tilrettelegge for daglige/ukentlige aktiviteter
- Tilrettelegge for større arrangement
- Arrangere aktivitet i brukeres hjem/bolig
- Arrangere aktivitet i fellesareal
- Boveiledning
Aktivitørene samarbeider med blant annet aktivitetskoordinatorer, kulturverter, ansatte i helsehus, helse- og velferdssenter og omsorgsboliger, frivillige lag og organisasjoner og Trondheim Folkebibliotek.
Bydelskafé
Flere av byens helse- og velferdssenter har egne bydelskaféer. Disse er åpne for alle. Her får du kjøpt god og rimelig mat; alt fra en enkel kopp kaffe med litt å bite i til en skikkelig middag.
Infosenteret for seniorer
Infosenteret for seniorer er et tilbud for deg som er senior. Her vil du få informasjon om muligheter i seniortilværelsen, eller samtale om hverdagsliv og helse. Pårørende og helsepersonell kan også ta kontakt for råd, veiledning og informasjon.
Hjelp og støtte til deg som er pårørende
- Finn informasjon om omsorgsstønad, avlastning, veiledning eller noen å snakke med
- "Når et dødsfall inntreffer", veiledning fra begravelsesbyråene i Trondheim
Jobb i helse
Helsevesenet i kommunen byr på spennende jobbmuligheter. Kommunen trenger spesielt sykepleiere, vernepleiere og helsefagarbeidere.
Kontaktinfo
Postadresse: Trondheim kommune, Brundalen helse- og velferdssenter, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim
Kontaktpersoner
- Enhetsleder Astrid Lidbom, telefon 95 26 37 36
- Avdelingsleder Elisabeth Ler Støland, telefon 97 99 62 70
- Avdelingsleder May Helen Solum, telefon 47 51 85 98
- Konsulenter Kristin Markussen og Jannicke Williamssen, telefon 72 54 12 00/02/32.
TK-kode: 023710
Sist oppdatert: 20.09.2022
023710